Path 0 jaar 13 jaar
Indiceren & toeleiden

Inzicht in bereik en non-bereik
van (doelgroep)peuters

Zicht op bereik en non-bereik

Rol en kansen voor gemeenten

Het meten van het bereik – en non-bereik – van (doelgroep)peuters is belangrijk voor gemeenten. Als gemeente ben je verantwoordelijk voor de toeleiding naar kinderopvang met voorschoolse educatie.

Weet je hoeveel kinderen in jouw gemeente een VVE-indicatie hebben en of zij ook daadwerkelijk een VVE-aanbod afnemen? Nemen zij ook voldoende uren af? En vooral: wat zijn de redenen waarom het bereik wellicht nog niet voldoende is?

Dit meet je met behulp van de Peutermonitor. Een online dashboard in een beveiligde omgeving, waarmee je de resultaten altijd in beeld hebt. Een uitgangspunt waarmee je aan de slag kunt gaan.

Aan de slag

Het proces van
toeleiden en indiceren

Je wilt met de resultaten van (non-)bereik aan de slag. Daarvoor is het noodzakelijk om het hele proces van indiceren en toeleiden onder de loep te nemen en kritische vragen te stellen. Hoe en door wie wordt er geïndiceerd en op basis van welke doelgroepdefinitie? Wat gebeurt er als ouders een indicatie voor voorschoolse opvang voor hun kind krijgen; moeten ze zelf op zoek naar een passende plek of worden ze daarbij geholpen? Sommige ouders hebben hulp nodig bij het maken van een keuze en het regelen van de opvang. Is die hulp er niet of niet voldoende dan zie je dat vaak terug in de bereikcijfers.

Veel verschillende vragen. En waar begin je? Je hoeft het niet alleen te doen. Innovatie nul13 heeft diepgaande kennis over dit onderwerp. Daarmee ondersteunen we verschillende gemeenten in Nederland. Hoe kunnen we jouw gemeente helpen?

  • Wat gaat goed en wat kan beter?
  • Wáár gaat het goed en waar kan het beter?
  • Wat gebeurt er als ouders een indicatie voor voorschoolse opvang voor hun hun kind krijgen?
  • Krijgen ouders waar nodig hulp bij het kiezen en regelen van passende opvang?
Goedemiddag,

hoe kan ik je helpen?

Janine Boekelder Adviseur & Partner
Laten we kennismaken

Is het tijd om een stap verder te zetten?

We helpen en adviseren je graag. Heb je een gerichte vraag, behoefte aan advies of een oriënterend gesprek over indiceren en toeleiden of een ander onderwerp? Bel of mail gerust!