OAB-sparringpartner

OAB-sparringpartner.

Innovatie nul13 denkt mee, ontzorgt, ondersteunt én adviseert beleidsadviseurs.

Onderwijsachterstandenbeleid is een domein binnen de gemeente waar verschil wordt gemaakt als het gaat om onderwijskansen voor de jeugd. Maar het speelveld is complex. Doordat alle samenwerkingspartners te maken hebben met wettelijke kaders, met eigen aandachtsgebieden en belangen, is het vaak lastig om overzicht te bewaren en regie te voeren.

 

Van u als beleidsadviseur wordt verwacht dat u de regierol pakt, grip houdt en de juiste koers vaart. Maar welke interventies horen daarbij? En wat leveren die op? Op welk moment moeten beslissingen worden gemaakt? Hoe anticipeer ik op landelijke ontwikkelingen. Iedere gemeente kent haar eigen dynamiek als het gaat om de doorontwikkeling van het onderwijsachterstandenbeleid. Hoe verbindt u dat aan elkaar? En hoe beantwoordt u deskundig en snel de vragen die door het jaar heen op u afkomen?

Zeker wanneer u binnen uw gemeente als enige werkzaam bent op dit dossier, kunt u behoefte hebben aan een sparringpartner, een maatje.

 

En dat kan Innovatie nul13 u bieden! Hoe?

  • Met 4x per jaar een persoonlijk overleg, waardoor u op de hoogte bent van de laatste actuele, landelijke ontwikkelingen.
  • We bespreken de lopende zaken en adviseren en inspireren u over lokale aandachtspunten en mogelijk ‘blinde vlekken’.
  • We zoomen in op uw regio.
  • Tussentijds is er de mogelijkheid om vragen aan ons voor te leggen.

Zeker wanneer u binnen uw gemeente als enige werkzaam bent op dit dossier, kunt u behoefte hebben aan een sparringpartner, een maatje.

Wij bieden u deze dienstverlening aan voor € 1.500,- exclusief btw en reiskosten à € 0,35 per kilometer.

Jaarkalender OAB beleid

Er zijn jaarlijks een aantal vaste activiteiten die steeds terugkomen. Ter ondersteuning aan beleidsadviseurs, maakten wij een jaarkalender waarin al deze activiteiten benoemd staan. Een overzichtelijk overzicht, zodat u niks vergeet.

Innovatie_nul13_OAB-Jaarkalender

Wilt u weten hoe we de Gemeente Buren ondersteunen met de invulling van het OAB beleid? Bekijk hier de case.

“Het succes en de meerwaarde van de samenwerking met Innovatie nul13 zit hem in de combinatie van praktische ondersteuning en inhoudelijke deskundigheid op het gebied van OAB. Ik beschik dus over een externe collega/sparringpartner, die uit rijks OAB-middelen kan worden gedekt.”

José van Heuven, beleidsadviseur Sociaal Domein bij Gemeente Buren

Waarom Innovatie nul13

Friskijkers voor gemeenten, kinderopvang en basisonderwijs. Dat zijn wij! Bij alles wat we doen voor gemeenten die serieus werk willen maken van het sociaal domein voor 0 tot 13 jaar. Zo helpen we niet alleen wethouders, managers sociaal domein of bestuurders bij strategieontwikkeling en visievorming, we begeleiden en faciliteren beleidsambtenaren ook bij de uitvoering daarvan.

Van onderwijsachterstanden, de integratie van verschillende domeinen zoals (jeugd)zorg en kindervang, tot alle complexe vraagstukken die bij het sociaal domein horen. Wij denken met u mee en zijn uw OAB-maatje!

Eraan toe om met onze hulp een stap verder te zetten?