Path 0 jaar 13 jaar
Case

Innovatie nul13 als OAB-sparringpartner van Gemeente Buren

Innovatie nul13 adviseert en ondersteunt Gemeente Buren met de invulling van haar OAB beleid. We trekken hierbij samen op met beleidsadviseur Sociaal Domein José van Heuven. We stelden José een aantal vragen over onze samenwerking en natuurlijk over de resultaten voor Gemeente Buren.

Wat is voor jullie het succes van onze samenwerking?
“Als beleidsadviseur binnen een kleine gemeente is het prettig om een OAB/VVE specialist aan je zijde te hebben waar je met vragen terecht kan en een deel van je werkzaamheden aan kan uitbesteden. OAB is een specifiek beleidsterrein, waar specifieke kennis voor nodig is. In grotere gemeenten zijn er grote teams met VVE bezig en binnen een kleine gemeente doen beleidsadviseurs onderwijs of jeugd het er bij. De adviseur van Innovatie nul13 is altijd bereikbaar en bereid en in staat om waar nodig bij te springen. Het succes van de samenwerking zit hem in de combinatie van praktische ondersteuning en inhoudelijke deskundigheid. Innovatie nul13 staat ons dus met raad en daad terzijde op VVE-vlak, zoals ze dat zo mooi zeggen.”

Hoe ziet de samenwerking eruit? Voor wat voor soort vragen en kwesties maak je gebruik van de inzet van Innovatie nul13
“Innovatie nul13 neemt standaard deel aan de overleggen met onze Werkgroep VVE en indien nodig ook aan de LEA. Verder maken we ook gebruik van het financiële dashboard van Innovatie nul13. Hiermee krijg je zicht op de te verwachten uitgaven in de komende jaren en kan je een gedegen bestedingsplan maken voor aanvullende activiteiten. We gaan ook gebruik maken van de Peutermonitor om beter zicht te krijgen op ons bereik en non bereik van doelgroepkinderen.”

Wat levert het je concreet op?
“Dat we beter en sneller stappen kunnen maken als het gaat om het voorkomen en bestrijden van achterstanden bij Burense kinderen. Het succes en de meerwaarde van de samenwerking met Innovatie nul13 zit hem in de combinatie van praktische ondersteuning en inhoudelijke deskundigheid op het gebied van OAB. Ik beschik dus over een externe collega/sparringpartner, die uit Rijks OAB-middelen kan worden gedekt.”

Vragen over deze case?

Janine Boekelder
Cases

Lees meer cases

Gemeente Delft: “Innovatie nul13 loopt voorop in kennis, dat is voor ons interessant”

Lees verder

Gemeente Neder-Betuwe: “Innovatie nul13 verlicht ons in tijd en kennis”

Lees verder