Path 0 jaar 13 jaar
Nieuws

Standaard verwerkersovereenkomst VNG officieel geldig voor Peutermonitor

Peutermonitor14 juni 2019

Afgelopen week zette Sebastiaan Baauw, mede-initiator van de Peutermonitor, tijdens een VNG leveranciersbijeenkomst zijn handtekening onder de standaard verwerkersovereenkomst van de VNG. Hiermee geldt ook voor de Peutermonitor één uniforme set aan afspraken over de verwerking van persoonsgegevens. Gemeenten en leveranciers, waaronder Innovatie nul13 onderstrepen met de symbolische ondertekening op de leveranciersbijeenkomst het belang van duidelijke afspraken rondom gegevensbescherming.

 

Gegevensbescherming gewaarborgd

De Peutermonitor biedt op elk gewenst moment een heldere kijk op het onderwijsachterstandenbeleid. Specifieke informatie die door gemeenten, GGD/JGZ en kinderopvang wordt vastgelegd, komt bijeen in een sterk beveiligde datakluis. Daar worden gegevens gecontroleerd, met elkaar vergeleken en in anonieme data omgezet. Vervolgens wordt deze data voor geregistreerde gebruikers beschikbaar gemaakt in een overzichtelijk dashboard. Gemeenten en Innovatie nul13 zijn op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wettelijk verplicht een verwerkersovereenkomst af te sluiten. De verwerkersovereenkomst bevat een eenduidig pakket aan afspraken over het verwerken van persoonsgegevens tussen gemeenten als opdrachtgever en Innovatie nul13. De standaard verwerkersovereenkomst van de VNG geldt nu ook voor de Peutermonitor als standaard.

‘Ook wij zijn zeer content met dit document dat heldere, duidelijke én vereenvoudigde afspraken maakt tussen leveranciers en gemeenten als het gaat om verwerking van persoonsgegevens namens een gemeente.’ – Sebastiaan Baauw

Meer informatie over de standaard verwerkersovereenkomst vindt u hier.

Weten welke kansen wij als friskijkers zien?

Standaard verwerkersovereenkomst VNG officieel geldig voor Peutermonitor
Nieuws

Laatste nieuwsberichten

Peutermonitor 25 mei 2023

Een heldere kijk op gemeentelijk beleid: het nut van monitoring

Lees verder
Peutermonitor 5 april 2022

De nieuwe functionaliteiten van de Peutermonitor

Lees verder