Path 0 jaar 13 jaar
Nieuws

Whitepaper: Rol gemeenten bij de NPO

NPO10 juni 2021

Het Nationaal Programma Onderwijs waarmee € 8,5 miljard voor het onderwijs is vrijgemaakt, heeft recent een verdere uitwerking gekregen. Er zijn menukaarten voor het onderwijs gepubliceerd met bewezen interventies waaruit gekozen kan worden. In de NPO is een belangrijke rol voor de gemeente weggelegd.

Naast dat ook gemeenten NPO-middelen ontvangen, ben je als gemeente namelijk dé aangewezen partij om samenwerking tussen schoolbesturen, kinderopvang-organisaties en andere lokale partijen vorm te geven. Om de verbinding te faciliteren. Het is de moeite waard om als gemeente je visie en missie op gebied van een kansrijke ontwikkeling voor alle kinderen te verbreden, verdiepen en te verstevigen.

Innovatie nul13 deed begin dit jaar onderzoek bij gemeenten over OAB-beleid in coronatijd. We inventariseerden door heel het land ideeën, opvattingen en drijfveren zodat we van elkaar kunnen leren. Wat gebeurt er al binnen gemeenten? Welke behoeftes zijn er? Welke (bewezen) interventies zijn nu bruikbaar? Natuurlijk delen we graag de resultaten én onze ervaring met je.

opent in nieuw tabblad

Weten welke kansen wij als friskijkers zien?

Whitepaper: Rol gemeenten bij de NPO
Nieuws

Laatste nieuwsberichten

NPO 6 oktober 2022

Hoe schuif je resterende OAB budgetten door naar periode 2023-2026?

Lees verder
NPO 5 april 2022

Is uw OAB-budget optimaal besteed?

Lees verder