Path 0 jaar 13 jaar
Adviseur

Alles over Ellen

Dit is Ellen

“Je kan zoveel aan elkaar hebben als je elkaar weet te vinden.”

Ellen heeft een achtergrond als adviseur in het landelijk jeugdbeleid en als pedagoog. Vanuit dat perspectief ziet zij kansen in het verbinden van expertises, partijen en gemeenten in de keten rondom het kind. Ontwikkelkansen voor kinderen zijn hierin altijd uitgangspunt. “Ik vind het van belang om veel breder te kijken.” Ellen gelooft in een coalitie, een netwerkaanpak. Daarin werken verschillende organisaties en professionals samen. Het doel: optimale en goed op elkaar afgestemde zorg en ondersteuning bieden aan kinderen en hun gezinnen.

Verbinding maakt het verschil. “Je kan zoveel aan elkaar hebben als je elkaar weet te vinden.” Als adviseur slaat Ellen de brug tussen partijen in de keten. “Een brug op zichzelf is niets waard. Wél als die brug een sterke sociale en pedagogische basis creëert, zodat alle voorzieningen rondom het kind dichtbij zijn.”

“Een sterke basis is voorwaardelijk voor een goede start en een goede toekomst voor alle kinderen. Zij zijn de burgers van de toekomst.” Ellen heeft feeling met wat er in de maatschappij gebeurt en kennis van actuele thema’s. Partijen kunnen elkaar ontlasten en verrijken als partners in het sociaal domein. Door anders te denken en organiseren, ontstaan innovatieve oplossingen voor (maatschappelijke) uitdagingen.

Ellen creëert mogelijkheden door aansluiting te zoeken en te horen wat er eigenlijk gezegd wordt. “Ik geloof in vragen stellen. Daarmee krijg je naar boven wat naar boven moet komen. Juist daar kun je elkaar vinden.”

  • Is scherp kritisch: draait niet om de hete brij heen
  • Houdt van zingen op de fiets
  • Stelt vragen om naar boven te krijgen wat nodig is
  • Heeft als pedagoog een coachpraktijk voor pubers
  • Gelooft in verbinding en samenwerking ten behoeve van het kind
Over Innovatie nul13

Als neutrale en onafhankelijke partij, is Innovatie nul13 de verbinder. We knopen de lijntjes aan elkaar die je als gemeente mogelijk niet ziet. We helpen met het realiseren van een samenwerking van alle betrokken partijen rondom het kind. We geven inzicht, ook met behulp van rapportages uit de verschillende monitors. We helpen duiden. Altijd met het doel een sterke sociale pedagogische basis te creëren rondom elk kind. Als de samenwerking goed is, kan het kind ontwikkelen. Van kind, naar context, naar coalitie!

Cases

Recente projecten van Innovatie nul13

Over ons

Ontmoet ook mijn collega’s